Deze pagina biedt een eenvoudige bladerinteractie voor het vinden van entiteiten met een eigenschap met een bepaalde waarde. Andere beschikbare zoekinteracties zijn de zoekpagina voor pagina-eigenschappen en de querybouwer.
Lijst van resultaten
-
Digitale campus + (Digitale campus)
-
Beleid sociale veiligheid + (Digitale rapportage beleid sociale veiligheid)
-
KCKT/HR + (Diit is ...)
-
Circularity lighting Sloe area + (Dimmability (in terms of light pollution), energy, value optimization materials and components, smart lighting)
-
Algemene Commissie 'Duurzaamheidsplan' + (Dinsdag 17 mei 2016 is de huidige status van het nieuwe duurzaamheidsplan toegelicht aan de gemeenteraad.
De presentatie is verzorgd door Petra de Braal, Hans de Bruin, Jacob van Berkel en Mark Minderhoud)
-
Earth Enable + (Dirt floors make children across rural Afr …
Dirt floors make children across rural Africa sick, and 1.4 billion people live and sleep on a dirt floor. Replacing a dirt floor with a concrete floor reduces diarrhea and parasitic infections, but concrete is both environmentally destructive and unaffordable to the world’s poor. Earth Enable is a Research & Development partnership and addresses this problem by installing sustainable and affordable earthen floors that have fewer carbon emissions than concrete, and are also a third of the price of concrete. While our product has found a huge market of families who are eager to upgrade their homes, we have significant challenges that we are eager to partner with teams of students to address! You can work on subjects like: floor color, resin curing, resin hardness, and stabilization of the floor.
hardness, and stabilization of the floor.)
-
Kanaalzone + (Dit is ...)
-
Duurzame samenleving + (Dit is een overkopelend project waarin diverse onderzoeksprojecten op het gebied van duurzame samenleving in de gemeente Veere met elkaar worden verbonden. Het uitgangspunt is het [[PR SSM 00048|duurzaamheidsplan 2017-2020]].)
-
Klankbordgroep + (Dit is stap 1.)
-
Stap 2 + (Dit is stap 2.)
-
Groene Innovatieprijs + (Dit najaar starten we met de Groene Innova …
Dit najaar starten we met de Groene Innovatieprijs, een geldprijs voor innovatieve, groene ondernemers. Inwoners van de gemeente Veere kunnen ondernemers met een bijzonder duurzaamheidsinitiatief nomineren. De Groene Innovatieprijs Gemeente Veere, bestaande uit een geldprijs van € 10.000,- wordt vanaf 2017 jaarlijks uitgereikt aan de meest innovatieve, groene ondernemer in de gemeente Veere. De ondernemer heeft in het betreffende jaar een bijzondere, groene innovatie gerealiseerd of in gang gezet die bijdraagt aan de duurzaamheidsambitie van de gemeente Veere: een energie-neutrale gemeente Veere in 2050 en een volledig energie neutrale organisatie in 2030. Op verzoek van de Veerse gemeenteraad is de Groene Innovatieprijs Gemeente Veere geïntroduceerd. Met de jaarlijkse geldprijs wil men succesvolle duurzaamheidsinitiatieven in de regio waarderen en stimuleren.
ieven in de regio waarderen en stimuleren.)
-
PhD trajectory + (Documenting the process and results (e.g., papers) of the trajectory leading to the PhD degree.)
-
Data sciences vervoersstromen Zeeland + (Doel van dit onderzoek is het in kaart bre …
Doel van dit onderzoek is het in kaart brengen van diverse mobiliteitsstromen. Hiervoor wordt de (geanonimiseerde) data gebruikt vanuit de Zeeland app. Hiermee kan het gedrag van de gast inzichtelijk worden gemaakt waarmee de gast uiteindelijk beter bediend wordt.
de gast uiteindelijk beter bediend wordt.)
-
Samenwerking tussen leerkrachten in de onderbouw + (Door het steeds lagere leerlingaantal op d …
Door het steeds lagere leerlingaantal op de scholen is het van belang om iets in de organisatie te veranderen om de scholen open te houden. Daarom is ervoor gekozen om een tandemschool op te starten, hierbij blijven alle locaties bestaan maar is er één directeur. Bij de start van de tandemschool willen de leerkrachten en de directeur ervoor zorgen dat er een samenwerking tussen de leerkrachten komt. Om deze samenwerking te gaan vormen is het van belang dat er wordt gekeken naar de wensen van de leerkrachten. Vandaar is er de hoofdvraag: Welke mogelijkheden zien de leerkrachten van de onderbouw van de basisschool Sint Jozef te Nieuw Namen, basisschool Sint Bernardus te Clinge en basisschool Ter Doest te Graauw om samen te werken binnen de tandemschool? Deze wordt in de loop van het onderzoek beantwoord. Om antwoord te geven op de hoofdvraag is er gebruik gemaakt van de SSM-methodologie, het houdt in dat dit een kwalitatief actieonderzoek is. Zo zijn er diepgaande interviews afgenomen onder de leerkrachten, huidige directeuren en de interne begeleiders. Deze interviews zijn naderhand geanalyseerd en gecodeerd om antwoord te geven op de deel- en hoofdvragen.
Uit het onderzoek zijn de volgende resultaten gekomen er zijn al verschillende vormen van samenwerking aanwezig. De leerkrachten willen de samenwerking voortzetten en verder uitbreiden. Hier hebben ze voornamelijk tijd voor nodig. Ook de collegialiteit van de mede teamleden is iet onbelangrijk geven de leerkrachten aan.
De conclusie van het onderzoek is dat de leerkrachten op verschillende manieren willen samenwerken en zij staan open voor de samenwerking. Als eerste willen ze alle vormen van samenwerking die al gaande zijn voortzetten. Maar de leerkrachten willen ook graag intervisie, het liefst met leerkrachten met dezelfde groepen en/of taken. Hierbij willen ze graag problemen bespreken en kijken hoe een ander deze problemen oppakt. Daarnaast willen ze ook in de samenwerking gebruik maken van het uitwisselen van methoden, materialen en stof.
Om het onderzoek af te sluiten zijn er nog enkele aanbevelingen gedaan. Zo wordt er door de leerkrachten gevraagd om duidelijkheid en informatie over de organisatie van de tandemschool die door de directeur verstrekt dient te worden. Tevens is er vraag naar inventarisatie van onderwijskundige methoden en kwaliteiten van de leerkrachten. Als laatste is er vraag naar intervisie om de samenwerking te vormen.
Een vervolg op dit onderzoek zou een onderzoek zijn naar de wensen van leerkrachten van de bovenbouw. Ook zou er een vervolg kunnen komen wanneer de samenwerking van start is gegaan en deze kan dan in het vervolgonderzoek worden opgevolgd.
in het vervolgonderzoek worden opgevolgd.)
-
Vertrouwen + (Door middel van een training heeft mevrouw Schoonenbrug geleerd om vertrouwen te hebben en er het beste van te maken.)
-
Pilot 3 Developing Vitality Boulevard + (Dorp Cadzand (village) en Bad Cadzand (bea …
Dorp Cadzand (village) en Bad Cadzand (beach part) are about 2 km apart. The localpopulation lives mostly in the village part while second home owners and tourists stay mainly in the 'Bad' area. The idea is to better combine both areas, finding sustainable solutions that keep the elderly active and increase vitality, also tackling the problem of loneliness by looking at network solutions. Similar situations exist in several European coastal villages, hence the interest to develop this pilot.
hence the interest to develop this pilot.)
-
Dow Benelux + (Dow Benelux, vertegenwoordiger van de indu …
Dow Benelux, vertegenwoordiger van de industrie in Zeeuws-Vlaanderen, is een grote eindgebruiker van zoetwater – welke lange termijn doelen (o.a. maximaliseren van het hergebruik van proceswater) kan implementeren in overeenstemming met de omliggende stakeholder zoals het Waterschap, agricultuur en natuurorganisaties. Dow Benelux streeft naar een gesloten waterbeheer richting 2025. Dit houdt onder andere in het ontzien het gebruik van de drinkwatervoorziening, gebruik maken van regionale waterstromen en optimaal hergebruik.
nale waterstromen en optimaal hergebruik.)
-
Ontwikkeling duurzaamheidsplan gemeente Veere + (Duurzaamheidsplan van de gemeente Veere)
-
Ontwikkeling duurzaamheidsplan gemeente Veere + (Duurzaamheidsplan van de gemeente Veere)
-
Project: Windpark Bouwdokken + (E-connection gaat 9 windmolens bouwen van ieder 4.2 MW en wat een totaal levert van 128 miljoen kWh. Dit is goed om 42.000 woningen van elektriciteit te voorzien.)
-
Partner meetings + (Each year at least three partner steering group meetings will be held.)
-
Toeristisch vervoer 2.0 + (Een breed onderzoek naar mobiliteit: issues en inzichten.)
-
Het onderzoek + (Een darmonderzoek in het ziekenhuis volgt.)
-
Aandacht + (Een kaartje betekent veel als je ziek bent.)
-
Westerscheldeferry + (Een onderzoek naar hoe de beleving van de …
Een onderzoek naar hoe de beleving van de Westerscheldeferry vergroot kan worden. Vanuit een brainstormsessie met ondernemers en overheden zijn verschillende ideeën de revue gepasseerd. Allereerst wordt het gastenperspectief in beeld gebracht; waar liggen de wensen en behoeften?
racht; waar liggen de wensen en behoeften?)
-
Eerste VM project + (Eerste VM project)
-
DeltaDrip + (Efficiënter omgaan met water en nutriënten voor duurzamere
toekomstbestendige landbouw in Zeeuws Vlaanderen.)
-
DeltaDrip + (Efficiënter omgaan met water en nutriënten voor duurzamere toekomstbestendige landbouw in Zeeuws Vlaanderen.)
-
Data Veere over 2010 + (Energieverbruik in Veere over 2010
Duurzame opwekking in Veere over 2010
% energieneutraal gemeentelijke organisatie in 2030
% energieneutraal gemeente Veere in 2050)
-
Data Veere over 2016 + (Energieverbruik in Veere over 2010
Duurzame opwekking in Veere over 2010
% energieneutraal gemeentelijke organisatie in 2030
% energieneutraal gemeente Veere in 2050)
-
Data Veere over 2011 + (Energieverbruik in Veere over 2011
Duurzame opwekking in Veere over 2011
% energieneutraal gemeentelijke organisatie in 2030
% energieneutraal gemeente Veere in 2050)
-
Data Veere over 2012 + (Energieverbruik in Veere over 2012
Duurzame opwekking in Veere over 2012
% energieneutraal gemeentelijke organisatie in 2030
% energieneutraal gemeente Veere in 2050)
-
Data Veere over 2013 + (Energieverbruik in Veere over 2013
Duurzame opwekking in Veere over 2013
% energieneutraal gemeentelijke organisatie in 2030
% energieneutraal gemeente Veere in 2050)
-
Data Veere over 2014 + (Energieverbruik in Veere over 2014
Duurzame opwekking in Veere over 2014
% energieneutraal gemeentelijke organisatie in 2030
% energieneutraal gemeente Veere in 2050)
-
Data Veere over 2015 + (Energieverbruik in Veere over 2015
Duurzame opwekking in Veere over 2015
% energieneutraal gemeentelijke organisatie in 2030
% energieneutraal gemeente Veere in 2050)
-
Engineering + (Engineering)
-
Praten, maar met wie? + (Er wordt weinig over het naderende levenseinde gesproken.)
-
Paper 3 + (Ethics of Care: Means to an end or end in itself?)
-
Evides Industriewater + (Evides Industriewater is de meest toonaang …
Evides Industriewater is de meest toonaangevende water-partner voor de industrie in de Benelux. Met een focus op de chemische industrie, petrochemie en de voedingsmiddelenindustrie is Evides dè specialist op het gebied van maatwerk-in-water: complete waterdiensten op maat.
Evides levert verschillende kwaliteiten proceswater op basis van DBFO-contracten (Design, Build, Finance & Operate), zuivert afvalwater en ontwikkelt hergebruiktoepassingen voor afvalwater. Met oog voor innovatie en vooruit denken. Met als doel een betrouwbare en leveringszekere oplossing. Klanten van Evides vertrouwen op de waterexpertise van een organisatie die gespecialiseerd is in het ontwikkelen van maatwerkoplossingen.
Bij Evides denken ze continu na over de dag van morgen. Over het nóg duurzamer maken van installaties? En over het verbeteren van bedrijfsprocessen van klanten: hoe kan dit tegelijkertijd efficiënter én beter voor het milieu? Betrouwbaar water leveren, tegen een goede prijs en waarde toevoegen met oog voor duurzaamheid en maatschappelijke ontwikkelingen: daar staat Evides Industriewater voor.
Evides werkt intensief samen met klanten en partnerorganisaties in de waterketen. Samen bereik je meer dan alleen. Evides legt waar mogelijk verbinding, deelt kennis en zoekt samen met partners naar oplossingen. Het Project Robuust Watersysteem is hier een waardevol voorbeeld van.
steem is hier een waardevol voorbeeld van.)
-
Floor Color + (Experimenting with ways to color the varnish using environmentally sustainable materials or making more environmentally sustainable floor paints.)
-
Explore + (Explore phase for the dementia friendly walking pilot)
-
Explore + (Explore: specific needs assessment and sta …
Explore: specific needs assessment and stakeholder consultations
Consultation rounds with local stakeholders to explore the specific local needs of the target population in living lab: tourism sector, leisure entrepreneurs, local sports providers, village councils, Forestry commission, nature organization local authorities elderly care services. Inspiration meeting (world cafe) to meet stakeholders, present project and needs assessments. Setting up of core committee for phase design & develop.
committee for phase design & develop.)
-
Ninove (BE) + (Flood risks in Flanders are increasing, du …
Flood risks in Flanders are increasing, due to continuing land sealing and climate change. Addressing these risks will not be possible with protective measures only (e.g. embankments, flood retention zones, etc.) but will necessitate a wide set of measures. Some of these measures will require action to be taken by citizens. Considering the fact that Flemish flood risk management has limited experience with citizen engagement, it can be expected that the implementation of individual and community-based measures will not be self-evident and might even meet resistance.
Within FRAMES, the Province of East-Flanders and Ghent University will investigate the possibilities of individual and community-based flood risk action and how it can be encouraged. In the flood-prone areas of Ninove and Denderleeuw, participatory planning processes will unite inhabitants to explore the possibilities of this type of measures, their potential co-benefits and how citizens’ capacities can be strengthened to implement them.
ies can be strengthened to implement them.)
-
Denderleeuw (BE) + (Flood risks in Flanders are increasing, du …
Flood risks in Flanders are increasing, due to continuing land sealing and climate change. Addressing these risks will not be possible with protective measures only (e.g. embankments, flood retention zones, etc.) but will necessitate a wide set of measures. Some of these measures will require action to be taken by citizens. Considering the fact that Flemish flood risk management has limited experience with citizen engagement, it can be expected that the implementation of individual and community-based measures will not be self-evident and might even meet resistance.
Within FRAMES, the Province of East-Flanders and Ghent University will investigate the possibilities of individual and community-based flood risk action and how it can be encouraged. In the flood-prone areas of Ninove and Denderleeuw, participatory planning processes will unite inhabitants to explore the possibilities of this type of measures, their potential co-benefits and how citizens’ capacities can be strengthened to implement them.
ies can be strengthened to implement them.)
-
Pilot 6 Healthy Food Chain + (Food is an essential element to contribute …
Food is an essential element to contribute to the wellbeing of the elderly. One way of improving meals on wheels services by involving local restaurants into the concept has already been tried in Norfolk. Zeeland will look at trying to improve the quality of food consumed while at the same time providing local businesses with new opportunities, to also help to overcome the strong seasonal variations that restaurants have to grapple with and using the regional strategy for Zeeland as food region.
ional strategy for Zeeland as food region.)
-
Design and Develop + (Food is an essential element to contribute …
Food is an essential element to contribute to the wellbeing of the elderly. One way of improving wheels on meals services by involving local restaurants into the concept has already been tried in Norfolk. Zeeland will look at trying to improve the quality of food consumed while at the same time providing local businesses with new opportunities, to also help to overcome the strong seasonal variations that restaurants have to grapple with and using the regional strategy for Zeeland as food region.
ional strategy for Zeeland as food region.)
-
Waterbergingsoevers + (Frequenter voorkomen van extremen in waterbeschikbaarheid.)
-
Waterbergingsoevers + (Frequenter voorkomen van extremen in waterbeschikbaarheid.)
-
Living Lab Fresh Water E4 (Proeftuin Zoet Water E4) + (Fresh water availability can be increased …
Fresh water availability can be increased by mild desalination brackish water sources. Demonstrating that desalination is a viable option was proven in the E4Water project (http://www.e4water.eu). The brackish water source, however, comes with variable flows and quality and could be buffered and treated in a constructed wetland in order to remove suspended solids and phosphorous. This project investigated the feasibility of such constructed wetland. In order to provide 10,000 m3 per day a wetland of 12 ha was proposed, which could produce at least 85% of the required fresh water. Additional benefits associated with the wetland, like tourism or changing water intake by local farmers, were negligible. The cost of such infrastructure is substantial, an estimated 4.1 MEuro. Answering the question whether this investment is acceptable with respect to the mitigated risk of water not being available was not part of this assessement.
vailable was not part of this assessement.)
-
Robust Water Systems + (Fresh water availability, supply and buffe …
Fresh water availability, supply and buffering in a saline environment, with increasing fresh water stress.
Low coastal areas like the Netherlands and Belgium experience salt water intrusion and therefore limited sources of fresh water. In the south-western region of the Netherlands fresh water is obtained from the Biesbosch basins, which are located at least 100 km from the consumers. These consumers are industry, households and agriculture/livestock. With increasing fluctuations in precipitation and (likely) sea level rise, this fresh water stress is very likely to increase in the (near) future. In order to decrease the dependence on remote fresh water sources, and thus increase local resilience, precipitation should be better collected and preserved, instead of immediate discharge to the (saline) sea, which is currently done to prevent flooding. Integrating fresh water storage and supply with spatial planning, while maintaining or even upgrading the water quality, benefitting all stakeholders is the challenge for current and future delta developments.
for current and future delta developments.)