Test Hans 49: verschil tussen versies

(Nieuwe pagina aangemaakt met 'P1 P2')
 
(Label: visualeditor)
Regel 2: Regel 2:
   
 
P2
 
P2
  +
  +
In de minor ''Fit for the Future'' (FftF[1]) staat de maatschappelijke uitdagingen in Zeeland centraal. De vraag is: hoe kunnen we rond specifieke uitdagingen elkaars expertise zodanig benutten dat we in gezamenlijkheid de goede dingen doen, rekening houdend met ieders belangen en mogelijkheden? Hieruit volgen direct weer nieuwe vragen, zoals: wat zijn dan precies de goede dingen en wie zijn de belanghebbenden, wat voor expertise brengen ze mee en wat zijn hun belangen? Een kenmerk van een maatschappelijk uitdaging is dat het vaak om een complex vraagstuk gaat waarbij veel mensen vanuit verschillende disciplines en/of organisaties zijn betrokken met verschillende rollen en bijbehorende belangen, zoals bijvoorbeeld bij de vraagstukken van energietransitie, leefbaarheid in kleine kernen, mobiliteit, omgevingsvisie en zorg & welzijn. Vooruitgang brengen in dit soort vraagstukken vereist een juiste mix van kennis, houding en vaardigheden bij alle betrokkenen.
  +
  +
De maatschappelijke uitdagingen worden in de minor FftF gezien als een onderwijssetting waarin belanghebbenden de mogelijkheid krijgen zich te scholen als een Facilitator of Change (FoC). De uitdaging staat in deze setting centraal en wordt gebruikt als vehikel waarmee ''on-the-job'' en ''hands-on'' de juiste kennis, houding en vaardigheden worden bijgebracht om in gezamenlijkheid vooruitgang te brengen in de uitdaging. Het is een plek waar samen wordt geleerd maar ook samen wordt geïnnoveerd. Iedere belanghebbende – docent, student, bedrijfsleven, overheid, inwoner – speelt hierin zijn eigen, unieke rol met bijbehorende verantwoordelijkheden. De minor wordt in het reguliere onderwijs aangeboden maar wordt ook opengesteld voor niet-studenten zoals beleidsmedewerkers van provincie of gemeente of professionals uit het bedrijfsleven om FoC competenties te verwerven, zonder daarbij te moeten voldoen aan een rigide semesterstructuur.
  +
  +
----[1] Voor het juiste begrip: een minor is een onderdeel van het bachelor-onderwijssysteem dat wordt gehanteerd in het hoger onderwijs. Naast de hoofdstroom, de major, kan een student kiezen voor een verbreding of verdieping in een minor. Een minor heeft een studielast van 840 uur. In het reguliere onderwijs wordt een minor gevolgd in een semester, wat overeenkomt met een doorlooptijd van ongeveer 5 maanden.

Versie van 20 sep 2018 om 13:55

P1

P2

In de minor Fit for the Future (FftF[1]) staat de maatschappelijke uitdagingen in Zeeland centraal. De vraag is: hoe kunnen we rond specifieke uitdagingen elkaars expertise zodanig benutten dat we in gezamenlijkheid de goede dingen doen, rekening houdend met ieders belangen en mogelijkheden? Hieruit volgen direct weer nieuwe vragen, zoals: wat zijn dan precies de goede dingen en wie zijn de belanghebbenden, wat voor expertise brengen ze mee en wat zijn hun belangen? Een kenmerk van een maatschappelijk uitdaging is dat het vaak om een complex vraagstuk gaat waarbij veel mensen vanuit verschillende disciplines en/of organisaties zijn betrokken met verschillende rollen en bijbehorende belangen, zoals bijvoorbeeld bij de vraagstukken van energietransitie, leefbaarheid in kleine kernen, mobiliteit, omgevingsvisie en zorg & welzijn. Vooruitgang brengen in dit soort vraagstukken vereist een juiste mix van kennis, houding en vaardigheden bij alle betrokkenen.

De maatschappelijke uitdagingen worden in de minor FftF gezien als een onderwijssetting waarin belanghebbenden de mogelijkheid krijgen zich te scholen als een Facilitator of Change (FoC). De uitdaging staat in deze setting centraal en wordt gebruikt als vehikel waarmee on-the-job en hands-on de juiste kennis, houding en vaardigheden worden bijgebracht om in gezamenlijkheid vooruitgang te brengen in de uitdaging. Het is een plek waar samen wordt geleerd maar ook samen wordt geïnnoveerd. Iedere belanghebbende – docent, student, bedrijfsleven, overheid, inwoner – speelt hierin zijn eigen, unieke rol met bijbehorende verantwoordelijkheden. De minor wordt in het reguliere onderwijs aangeboden maar wordt ook opengesteld voor niet-studenten zoals beleidsmedewerkers van provincie of gemeente of professionals uit het bedrijfsleven om FoC competenties te verwerven, zonder daarbij te moeten voldoen aan een rigide semesterstructuur.


[1] Voor het juiste begrip: een minor is een onderdeel van het bachelor-onderwijssysteem dat wordt gehanteerd in het hoger onderwijs. Naast de hoofdstroom, de major, kan een student kiezen voor een verbreding of verdieping in een minor. Een minor heeft een studielast van 840 uur. In het reguliere onderwijs wordt een minor gevolgd in een semester, wat overeenkomt met een doorlooptijd van ongeveer 5 maanden.